1° Πανελλήνιο Συνέδριο
Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας

29-30 Σεπτεμβρίου 2018, Αθήνα.

Περισσότερα...


Η Πανελλήνια Εταιρεία Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας ιδρύθηκε το 2012 σαν επιστέγασμα της μακρόχρονης πορείας της ΓΑΨ στην Ελλάδα. Ιδρυτικά της μέλη είναι 27 επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχιατρικοί νοσηλευτές που εκπαιδεύτηκαν στην ΓΑΨ, ο αρχικός πυρήνας στο Λονδίνο και οι υπόλοιποι στις τρεις εκπαιδευτικές μονάδες της ΓΑΨ που λειτουργούν στην Ελλάδα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Μέλη της μπορούν να γίνουν επαγγελματίες από τον χώρο της ψυχικής υγείας που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στην Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία. Ήδη, στον πρώτο χρόνο από την ίδρυσή της έχουν προστεθεί στη δύναμή της τρία τακτικά και έντεκα δόκιμα νέα μέλη.

Βασικός στόχος της ΠΕΓΑΨ είναι να γνωρίσει την ΓΑΨ στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας στην Ελλάδα και να προσφέρει αξιόπιστη και ολοκληρωμένη εκπαίδευση εναρμονισμένη με τα διεθνή δεδομένα και πρότυπα. Θα προσπαθήσει επίσης να συμβάλλει στην επιστημονική και νομική κατοχύρωση της άσκησης της ψυχοθεραπείας στην χώρα μας ώστε να εκλείψουν τα γνωστά σε όλους φαινόμενα ιδιοποίησης της ψυχοθεραπευτικής ιδιότητας από άτομα που δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση.

Η ΠΕΓΑΨ είναι ιδρυτικό μέλος της ICATA (International Cognitive Analytic Therapy Association) και συμμετέχει με δύο εκπροσώπους της στην εκτελεστική της επιτροπή. Μέσω αυτής της ενεργού συμμετοχής στα δρώμενα της ICATA εξασφαλίζει την ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών της στις εξελίξεις της ΓΑΨ διεθνώς και παράλληλα επιδιώκει την αξιολόγηση του έργου της από εξουσιοδοτημένους κριτές.
Χαιρετισμός του προέδρου της ICATA Steve Potter


Dear Colleagues,

On behalf of ICATA, I am delighted to offer a contribution to the newly launched website Greek (Panhellenic) association of CAT (Hellascat). It is good news to hear of the developments of Cognitive Analytic Therapy in Greece. The joining together of the long established training groups in Thessaloniki and Patras is very welcome. We value the contribution of CAT practitioners in Greece to the International Cognitive Analytic Therapy Association (ICATA). We look forward to working together in the years ahead to maintain high standards and ethical practice. We value the contributions to research and the development of new applications of CAT. We hope we can bring collaboration through joint training events and conferences in the future.

With best wishes
Steve Potter
Chairperson ICATA